ACTUALITAT

Xerrada sobre la COVID-19 amb Antoni Trilla i Gil Rodas

Confederació Mundial de Penyes

NOTÍCIES 01 de des. 2020 - Confederació Mundial de Penyes

Un centenar de membres de federacions territorials catalanes han assistit a la trobada, que també ha comptat amb la presència del president de la Confederació Mundial de Penyes, Antoni Guil

En un entorn marcat pels constants canvis en l’aplicació de restriccions sanitàries i també per la incertesa respecte l’evolució futura de la pandèmia, la Confederació Mundial de Penyes ha volgut oferir al seu col·lectiu l’oportunitat d’escoltar en directe els experts en aquesta matèria. El Dr. Antoni Trilla, Cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, i el Dr. Gil Rodas, especialista en Medicina de l’Esport i Doctor dels Serveis Mèdics del FC Barcelona, han estat els protagonistes d’una xerrada online on han repassat la situació actual, tant a nivell de la societat catalana en general, com de funcionament dins del FC Barcelona.

La trobada, dirigida totes les Federacions de penyes del territori català, ha comptat amb la participació d’Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes, que ha agraït als dos doctors la dedicació de part del seu temps al moviment de penyes. En total, s’hi han connectar prop de 100 persones, pertanyents a les 14 federacions catalanes, i fins i tot d’alguna de fora del territori.

La vacuna, clau per a la presència de públic als estadis

Durant la xerrada, el Dr. Trilla ha remarcat la importància de saber conviure amb el virus i de no relaxar-se durant les festes nadalenques, i també ha comentat les perspectives sobre el procés de vacunació de la població, que repercutirà en l’assistència a partits de futbol: “Estic segur que durant el 2021 ja hi haurà partits amb aficionats a l’estadi, això sí, de forma molt gradual. Trigarem a veure el Camp Nou ple, però estic segur que el Barça serà una referència”.

El doctor també ha incidit en l’ús de la mascareta durant la pràctica esportiva, un assumpte d’especial interès per aquelles penyes amb equips d’esport base. “Fent esport a l’exterior es pot estar sense mascareta, ja que els contactes directes són molt breus i puntuals. És abans i després d’un entrenament, sobretot, quan cal dur-la ben posada, així com evitar compartir vestidors, àpats o xerrades en grup”, ha apuntat.

Col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu

Pel que fa a l’experiència que està vivint el FC Barcelona, el Dr. Gil Rodas ha explicat tots els protocols del Club per a evitar qualsevol situació de risc, tant per als seus esportistes com per als seus treballadors. També ha explicat com els esportistes de la Masia han estat un exemple per a constatar el baix índex de contagi i de transmissió que hi ha entre la població més jove. De fet, el Club ha participat en un estudi de l’Hospital de Sant Joan de Déu sobre la transmissió del virus entre joves i adults. D’aquesta manera, tal com ha subratllat Rodas, el Club transmet el seu coneixement per al benefici de tota la població.

TOTES LES NOTÍCIES