ACTUALITAT

Des de la Vènecia del Nord fins a Barcelona: El trepidant “road trip” de la PB San Petersburg

REPORTATGES 13 de des. 2018 - CMP

10 països i 10.000 quilòmetres de recorregut per arribar al 39è Congrès Mundial de Penyes

Desenes de penyistes blaugranes de tot el món es van desplaçar a Rússia, amb motiu de l'últim Mundial de Futbol. Aquesta mobilització va ser la llavor d'una iniciativa que, més enllà de transportar l'orgull futbolístic culer, va servir per bastir ponts entre els penyistes catalans i la Penya Blaugrana de San Petersburg. Ponts que, en ple estiu, van cristal·litzar en un trepidant road trip que va portar els penyistes russos fins a Barcelona amb motiu del 39è Congrés Mundial de Penyes.

"El nostre viatge demostra que cap distància, diferència política entre estats o prejudici racial pot obstaculitzar l'amistat", assegurava George Nemykin, president de la PB de San Petersburg, encara emocionat, en arribar a Rússia després d'una experiència segurament inoblidable.

Una travessia amb cotxe de més de 10.000 quilòmetres amb la voluntat única i exclusiva de seguir l'equip dels seus somnis i conèixer millor la seva afició nacional i internacional. Segons Nemykin, l'himne del Barça té un missatge clau que des del primer moment van adoptar com a lema del viatge: "Si del sud o del nord, ara estem d'acord" ["Siguem del sud o del nord, ara estem d'acord"].

Un viatge únic i ple de germanor

Fins a vuit persones es van sumar a aquesta aventura que començava a principis d’agost a Sant Petersburg. Amb dos cotxes caracteritzats amb motius blaugrana per a l’ocasió, els culers russos emprenien un viatge de 10 dies fins a la capital catalana amb l’objectiu d’arribar a temps per al Congrés Mundial de Penyes.

A més a més, durant el trajecte els culers de la Venècia del Nord es van proposar una clara fita: conèixer les penyes blaugrana que es trobaven al seu pas per compartir-hi experiències i, sobretot, la passió futbolera que els uneix. Per això, la penya va contactar amb 10 agrupacions penyístiques internacionals de Polònia, Bèlgica, França i Catalunya, que van rebre amb els braços oberts aquests aficionats russos.

Després del llarg viatge, el president de la penya se sentia profundament satisfet amb les ganes i perseverança de la penya que representa però, sobretot, agraït a tots els penyistes que van contribuir a fer aquesta experiència única i a la Confederació Mundial de Penyes per tota l’ajuda oferta durant el trajecte.

Una penya russa jove i molt estimada a Catalunya

Rússia té actualment tres penyes blaugrana, de les quals la PB San Petersburg és la més antiga. Rondava el 2016 quan es va fundar i, amb només dos anys de trajectòria, ja inclou gairebé 200 membres.

La participació en el Congrés Mundial de Penyes era la fita amb què els penyistes de Sant Petersburg emprenien el seu llarg viatge però, no obstant això, aquesta no va ser la seva última parada.

Els aficionats esperaven ansiosos una última visita a la Penya Blaugrana Móra d’Ebre, a la qual consideren part de la seva família. “Són els nostres germans catalans, als quals visitem cada any”, afirma Nemykin. I és que l’any 2016 l’Ajuntament de Móra d’Ebre es va comprometre amb un conveni oficial d’amistat amb la PB San Petersburg i, des de llavors, els visiten sempre abans del Congrés. El president de la penya russa conclou: “Aquesta fraternitat és quelcom extraordinari, d’aquelles coses que passen només un cop a la vida i que serveix com a clar exemple de l’amistat sense fronteres”.

A banda de l’afició de Móra d’Ebre, la PB San Petersburg és també molt apreciada per la PB Marc Bartra de Sant Jaume dels Domenys. Els membres d’aquesta penya catalana es van desplaçar, ja fa un temps, fins a San Petersburg i, en aquesta ocasió, van ser els aficionats russos els que van visitar la localitat catalana i la seva penya per primera vegada.

TOTES LES NOTÍCIES